عمل دوگانه رسانه های غربی در اتفاقات مشابه
رسانه های اروپایی به جای پرداختن به اخبار زلزله ترکیه به بررسی اخبار و تصاویر منتشر شده در قالب سواد رسانه می کنند.
به گزارش راه اترک، در زلزله روی داده در ترکیه و سوریه، مسئولین این کشور اقدام به فیلتر کردن توئیتر، اینستاگرام ، واتس آپ و ... کردند.
اما این فیلتر کردن از سوی کشورهای غربی و آمریکایی مورد نقد قرار نگرفت.
عدم نقد این قطع دسترسی مردم به فضای مجازی در شرایطی که به گفته برخی از حاضرین در محل زلزله موجب مرگ برخی از مردم گرفتار در زلزله شده بود، از سوی رسانه های غربی توجیه می شود.
یورونیوز در این خصوص این عمل را برای جلوگیری از انتشار تصاویر و ویدئوهای دروغ توجیه می کند.
یورونیوز نوشت:از زمان وقوع زلزله مرگبار بامداد دوشنبه در ترکیه و سوریه که تا کنون جان بیش از ۲۰هزار نفر را گرفته است، شبکههای اجتماعی مملو از ویدئوها و نیز اطلاعات نادرست مثل «وقوع سونامی» یا «وحشت مردم از زلزله در کرانه باختری» شده است.
یورونیوز به جای پرداختن به این تصاویر و ویدئوها که در موارد مشابه به خصوص در زمینه اتفاقات روی داده در ایران انجام می داد، در خصوص زلزله ترکیه و سوریه به بررسی این ویدئوها و تصاویر و اصرار بر جعلی بودن آنها می کند.
یورونیوز در این خصوص نوشت: «تنها عکسها و یا ویدیوها گمراه کننده نیستند. بلکه بسیاری از افراد سودجو از همدلی مردم سوء استفاده کرده و با معرفی حسابهای خیریه و امدادرسانی جعلی اقدام به کلاهبرداری میکنند.
کریستین استاهی، کارشناس امنیتی شرکت بیتدیفندر میگوید: «واقعیت بسیار غمانگیزی است که برخی افراد درست در پی بلایای طبیعی اقدام به کلاهبرداری از مردم میکنند.»
یورونیوز در ادامه به بررسی برخی از این تصاویر و ویدئوها کرده و اصالت جعلی بودن آنها را مورد نقد قرار می دهد.
اگرچه این کار فی نفسه درست است ولی رویه دوگانه رسانه های غربی در این اتفاقات مورد نقد است.
انتهای پیام/رضا جامی
- ۰۱/۱۱/۲۱